27 Temmuz 2012 Cuma

Wordpress son sürüm indir Türkçe

WordPress, dünyanın en yaygın içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biridir. Yaygın olarak kullanılmasının temelinde açık kaynak kodlu yapısı, kolay kurulumu ve kullanıcılar tarafından üretilen tema ve eklenti desteği bulunmaktadır. WordPress'i kurmak, genişletmek ya da kullanmak için yazılım uzmanı olmanız gerekmez. Sade ce bir kaç tık ilekurup hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.


İNDİR

19 Temmuz 2012 Perşembe

Ehliyet Sınav Sonuçları sürekli güncel

güncel ehliyet sınav sonuçlarını bu adresten tc kimlik numaranızı yazarak ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz 2012 Pazar

WarRock indir online savaş oyunu

Savaş oyunları sevenlere süper bir online oyun indirme fırsatı sunuyoruz.Oyunda kendiniz yine sizin gibi online olarak oyunu oynayan diğer oyunculara karşı olacaksınız.First Person Shooting yani Fps oyunlarına alışık olanlar bu oyuna bayılacaklar. WarRock oyunu bir multiplayer Fps oyunudur.Yani aynı Call Of Duty oyununda olduğu gibi siz kendinizin gözlerinden etrafı görerek elinizde silahınızla ortalıklarda dolaşıp avlanıyorsunuz.Oyundaki savaş atmosferi oldukça modern mekanlar içerdiği için artık tamamen taktiksel savaşlar başarı elde edebilmektedir.Oyunu diğer online savaş oyunlarından ayıran özelliklerden birisi oyunda uçak, motorsiklet ve tank gibi araçları kullanabilmeniz.
War Rock oyununda elinizde silahınızla takımınıza zafer kazandırmak için karşı takımın elemanlarını öldürmeye çalışıyorsunuz.Oyun oldukça popüler olduğundan dolayı hali hazırda binlerce kişi tarafından anlık oynanmaktadır.Yani oyuna girer girmez beklemeden savaşmaya başlayabileceksiniz.Oyun hakkında şüpheleri olanlara hatırlatmakta fayda var ki WarRock oyununun üreticisi olan K2 Network aynı zamanda efsane olmuş Knight Online oyununu da çıkartan firma.


WarRock indirme sistem gereksinimleri
  • İşlemci : Pentium 3, 800 Mhz
  • Ram : 512 Mb
  • Ekran Kartı : Radeon 8500LE, Geforce MX400 veya üstü
  • İşletim Sistemi : Windows ME / 2000 / XP
  • Dsl internet bağlantısı ( Önerilen minimum 1024 Kbs )
  • Hard Disk Boşluğu : 910 Mb
  • Klavye ve mouse
İNDİR

Counter Strike 1.6 indir - Cs 1.6 indir

Sierra firmasının efsane oyunu olan Half Life'ın multiplayer savaş modu olarak ortaya çıkan Counter Strike oyunu geliştirilerek 1.6 versiyonu ile karşınıza çıkıyor.Valve oyunlar konusundaki uzmanlığını göstererek, bağımlılık yaratan bir oyun ortaya çıkardı.Oyunu Counter Strike Source adıyla da görebilirsiniz.Half Life oyununu oynayanlar bu oyunun da nasıl bir tarz olacağını zaten çok iyi biliyorlardı.Steam firması oyunu ücretsiz olarak yayınlamaya başladı.Bu arada bilmeyenler için Steam yeni nesil oyun satış ve dağıtım sitesi olarak karşımıza çıkan en büyük site.Tavsiyemiz bu siteye bir göz atmanızdan yana.
Oyun Açıklaması: CS bu defada 1.6 ile karşınızda.Yıllardır bilgisayarda oynadığınız Counter Strike 1.6 versiyonunda gelen özellikler ile oyunda daha etkin olacaksınız. Ücretsiz olarak temin edeceğiniz oyun ile asker ve teroristlerden birini seçip savaş içerisine giriyorsunuz. Amacınız sevilen silahlarla düşmanları öldürüp savaşı kazanmak. Bu etkileyici anların içinde kendinize yer bulmak için çok beklemeyin.
Yine takımlar halinde savaşıyorsunuz oyunda.Online oyun oynamanın zevki gelişen Adsl teknolojisi ve internet hızı ile artıyor.Online oyun oynayabileceğiniz bir çok server da mevcut.Diğer oyuncu yada oyundaki anlamıyla savaşçılarla kıyasıya rekabet edebilirsiniz.Oyun motoru daha da geliştirilerek oynama zevki artmış.Değişik mod ve haritalarla oyuna renk gelmiş.Aksiyon oyunu sevenlerin tam istediği tarzdan bir oyun haline gelmiş.
Oyunu oynarken ekran ayarları ile sakın oynamayın.Ekranın en ideal grafik ayarı : 1024*768dir, grafiklerinizi buna göre ayarlayın.CS 1.6 sürümü ile daha hoş görüntülerle piyasaya sürülmüş.Bu kaliteli grafikler de oyunun oynanışına direk yansıyor ve daha hoş bir oyuncu deneyimi oluşturuyor.
Counter Strike 1.6 indirme sistem gereksinimleri :
  • İşlemci : Pentium 3 800 Mh
  • İşletim Sistemi : Windows Xp / Vista / 7
  • Ram : 128 Mb
  • Ekran Kartı 32 Mb
  • Boş alan : 500 Mb
  • Klavye ve mouse
  • Multiplayer oynamak için internet bağlantısı 
  • İNDİR

ÜCRETSİZ WolfTeam indir

WolfTeam oyunu Aeria Games firması tarafından üretilmiş, online bir FPS oyunudur.FPS yani First Person Shooting, manası da elinizde silahla karşınızdakilere ateş etmekte olduğunuzdur.Yani oyun sizin gözünüzden akmakta.Ve siz shooter, yani silahla ateş eden kişi olarak oynamaktasınız.Ücretsiz multiplayer oyunu wolf team online oyun oynamak isteyenler açısından güzel bir tercih.Ülkemizde de Joygame bu oyunu Türk kullanıcılara yayma görevini üstlenmiştir.Wolfteam online, forumlarla ve de duyuruları ile, online oyuncular ile iletişim halinde durmayı amaçlıyor.Oyunu oynamak için üyelik gerekiyor ve üye olduktan sonra o üyeliğinizi geliştirmeye çalışıyorsunuz.


Wolfteam indirme isteyenlere sistem gereksinimleri
  • İşlemci : 1.4 Ghz
  • İşletim Sistemi : Windows 98/Xp/Vista
  • Ram : 512 Mb
  • Harddisk Alanı : 470 Mb
  • Ekran Kartı : GeForce 500
  • Klavye ve Mouse
  • İnternet Bağlantısı
  • Direct X : 8 veya üstü
 İNDİR

Sudden Attack indir


Sudden Attack inceleme : Counter Strike 1.6 ve Wolfteam gibi online oyunların dünya çapında ses getirmesinden sonra, ülkemizde Peak Games tarafından beta kayıtları açılan Sudden Attack, bu oyunlardaki oyuncuların sevdiği özellikleri bir araya toplamış gibi görünüyor. Kısacası bir masaüstü FPS ( First Person Shooter ) oyununda arayacağınız ve oyunu güzelleştiren tüm özellikler bu oyunda toplanmış. Kısacası oyun CS ve Call Of Duty oyunlarının bir karışımı gibi duruyor.
Oyunun isminden de anlaşılacağı gibi ( Ani saldırı ) oyunda ekibinizle karşı tarafa saldırı düzenliyorsunuz, ya da onların saldırısına karşı koymaya çalışıyorsunuz. Oyuna yeni başlayacaklar için, kontrolleri ve tuşları öğrenmeleri için Boot Camp bölümlerini oynamalarını tavsiye ediyoruz. Peak Games oyunu Türkiyeden oynayacaklar için bir servis geliştirerek, üyeliksiz direk olarak Facebook üzerinden onay vererek oyunu oynamalarını sağlayacak. Oyunu Türkçe olarak oynayabilecek olan oyuncular Beta Kayıt sayfasına gidip ön kayıt yaptırmalılar.

Lisans : Ücretsiz
Boyut : 1.3 GB
Dil : Türkçe
Kısıtlama : Yok
Üretici : Nexon
Güncelleme : 19-05-2012



İşletim Sistemi : Windows 95/Xp/7/Vista
İndirilme sayısı             :        881

 İNDİR

Knight Online Pvp Server kurulum videolu anlatım

metin2 pvp server kurulumu videolu anlatım

Hızlı Dosya İndirme Programı InstantGet 2.12



InstantGet programı dosya indirme işlemlerinizi 5 kat daha hızlandırabilen güçlü bir dosya indirme yöneticisi ve download hızlandırıcısı. Konusunda profesyonel bir çözüm olan InstantGet ile dosya indirme işlemlerinde birçok gelişmiş seçenek ve özellik ile belirlediğiniz öncelikler doğrultusunda detaylı bir yönetimi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
İndirmekte olduğunuz dosyaları birçok bölüm halinde ayıran ve her bölüm üzerinde hızlandırma işlemi gerçekleştirerek dosyayı bütün olarak indirme süresini en aza indiren bu araç ile proxy ve site ayarlamalarınıda kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
Biten download işlemlerinden sonra indirdiğiniz dosyalar arasında URL, dosya adı ve yorum gibi kıstaslara göre aramalar yapabildiğiniz InstantGet Internet Explorer, Firefox ve Opera gibi en popüler tarayıcıların tamamına destek sağlıyor ve bu tarayıcılar ile entegrasyon gerçekleştirebiliyor. InstantGet aynı zamanda YouTube, Metacafe, Break, Youku vb. diğer popüler video paylaşım sitelerinde FLV kaydedici olarakta görev yapabiliyor. Böylece en favori videolarınızı bu araç sayesinde en hızlı şekilde bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz.
Dosya indirme işlemlerini başlatmak için URL adreslerinizi sürükle bırak ile veya diğer yöntemlerle InstantGet içerisine ekleyebilir, işlemleri ve dosyaları belirlediğiniz kategorilere göre ayırabilirsiniz.



İNDİR

YouTube Müzik İndirme Programı ÜCRETSİZ


YouTube Music Downloader programı sayesinde Youtube'den istediğiniz videoyu bilgisayarınıza MP3, AVI, WMV, MOV, MP4, 3GP formatlarında indirebilir ve cep telefonu ve iPOD cihazlarınıza aktarabilirsiniz.
Programın boyutu küçük vede kullanımu oldukça basit.Birkaç küçük işlem sayesinde videolarınızı indirebilir ve dönüştürme işlemlerinizi yapabilirsiniz.
YouTube Music Downloader Özellikleri :
  • İndirdiğiniz videoların seslerini çekerek MP3 dosya formatına dönüştürme
  • AVI , WMV dosya formatlarına dönüştürme özelliği
  • MOV dosya formatına dönüştürebilme ve İPOD'a aktarabilme özelliği
  • PSP'ler için MP4 dosya formatına dönüştürme özelliği
  • Cep telefonları için 3GP dosya formatına dönüştürma özelliği

İNDİR

YouTube Download video indirme programı


YouTube Download, video paylaşım sitesi YouTube'dan bilgisayarınıza kolayca video indirebilmenize olanak sağlayan pratik ve tamamen ücretsiz bir program.
Fazla işlem ve butonlarla sizi yormadan çalışan YouTube Download, her düzey kullanıcı tarafından kullanılabilecek işlevsel bir program. Videoları istediğiniz kalite ve formatta indiren yazılım dilerseniz kullanıcıya, kanala, çalma listesine göre tüm videoları tek tuşla bilgisayara indirebiliyor.
Programın Özellikleri
  • YouTube'da oluşturulan listelerdeki tüm videoları indirme.
  • İstediğiniz YouTube kullanıcısının tüm videolarını indirme.
  • İstediğiniz YouTube kanalının tüm videolarını indirme.
  • Kullanıcı favorilerindeki tüm videoları indirme.
  • Video kalitesini ayarlama.
  • İndirme geçmişini kaydetme.
  • Video küçük resimlerini görerek indirme.
  • Şarkıcıların çalma listelerini indirme.

İNDİR

yasak sitelere giriş dns ayarları resimli anlatım


Aşağıda bu ayarlarınızı nasıl değiştirileceği anlatılmıştır.

Alternatif yöntem 1:



Masaüstünde ki Ağ Bağlantılarım'a sağ tıklıyoruz ve Özellikler'e giriyoruz.




Açılan pencerede hangi bağlantı yolunu kullanıyorsanız onun üzerine sağ tıklayıp Özellikler'e giriyoruz.



Açılan pencerede en alttaki İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) üzerine bir kez tıklayıp işaretli hale getirdikten sonra sağ tarafta ki Özellikler'e tıklıyoruz.




Vista ve Windows 7 için,



Açılan pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan'ı tıklıyoruz, sunucu adreslerini girebileleceğimiz kutucuklar açılıyor.
Buraya
208.67.222.222 ve 208.67.220.220 adreslerini resimde görüldüğü üzere yazıyoruz ve Tamam'a basıyoruz.
Bazı bilgisayalarda Tamam'a bastıktan sonra otomatik olarak ayarlar değişir, bunu herhangi yasaklı bir siteye giriş yaparak deneyebilirsiniz.
Deneme yaptığınızda hala yasaklı sitelere giriş yapmıyorsa 2. resimde görüldüğü gibi Onar seçeneği var, ona bastıktan sonra yeni bilgisayar ayarlarınız ile tekrar bağlantı kurulacaktır. Kesin sonuca ulaşmak isterseniz de bilgisayarınız yeniden başlatabilirsiniz.
Yeniden başlatıldığında bilgisayarınızda ki bu değişikler sıfırlanmaz, değiştirmediğiniz sürece sabit kalacaktır.



208.67.222.222 ve 208.67.220.220 dışında

4.2.2.1 ve
4.2.2.2
4.2.2.2 ve
4.2.2.3
.
.

4.2.2.4 ve
4.2.2.5
şeklinde de değişik adresleri kullanabilirsiniz.

Google Public DNS Adresleri
8.8.8.8
8.8.4.4


Comodo DNS Adresleri
156.154.70.22
156.154.71.22


Dnsadvantage DNS Adresleri
156.154.70.1
156.154.71.1


Norton DNS Adresleri
198.153.192.1
198.153.194.1

Facebook'ta beğen sahtekarlığı


Halbuki, birçok büyük ve küçük markalı şirket, Facebook sayfalarının beğenilmesi için reklam parası ödüyor.
Güvenlik şirketi Sophos yetkilisi Graham Cluley, kötü amaçlı yazılımcıların spam bağlantıları dağıtmak için sahte profil yaratmasının zor olmadığını söylüyor: "Hesaplardan bazılarının masa başındaki bir kişinin, binlerce profil üzerinden 'Beğen' komutu vererek geniş bir topluluk yaratmayı sağlayan bilgisayar yazılımları tarafından yönetildiğini biliyoruz."

Bazı şirketlerin ve şirket yöneticilerinin Facebook sayfalarını yöneten sosyal medya danışmanı Michael Tinmouth, sahte profil mağdurlarından.
Müşterilerinden bazıları, sayfalarının genellikle Filipinler ve Mısır gibi ülkelerde yaşayanlar tarafından beğenildiğini fark ederek reklam parası ödemekten vazgeçmiş.

"Yaşları 13 ile 17 arasında, profil adları oldukça şüpheliydi. Derine indiğimizde gördük ki bazı profillerden 3 bin, 4 bin, hatta 5 bin sayfanın beğenildiğini gördük" diyen Tinmouth, Facebook yönetimine yaptığı başvurudan olumlu sonuç alamamış.
Facebook yönetimi BBC'ye yaptığı açıklamada, Tinmouth'u belirli bir kitleyi hedeflemek yerine, genel geçer reklamlar yayınlamakla eleştirdi.

Ancak, deneme amacıyla BBC tarafından oluşturulan hayali "VirtualBagel" şirketine ait sayfanın "Beğen" düğmesinin 24 saat içinde 1600 kullanıcı tarafından tıklanması, sahte profillerin ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor.
Beğenenlerden birinin, Mısır'da yaşayan ve Real Madrid'de çalışıyor gözüken Ahmed Ronaldo olması dikkat çekiyor.
Facebook yönetimine göreyse, ortada belirgin bir sorun yok.

Şirket sözcüsü, reklam veren şirketlerin analitik verilere erişebildiğini ve sayfaların "Beğen" düğmesini tıklayan profilleri görebildiğini anlatırken sorunu şöyle tarif etti: "Kullanıcıların çok küçük bir yüzdesi takma adlarla hesap açıyor. Bu kurallara aykırı ve bunları tespit etmek için hem otomatik sistemler hem de kullanıcı ihbarlarını kullanıyoruz."

Facebook yönetimi bu yıl başında yaptığı açıklamada, 901 milyon kullanıcı profilinin yaklaşık 54 milyonunun sahte olabileceğini açıklamıştı.
Yaklaşık yüzde 6'lık bu oranın artması ise 26 Haziran'da mali tablolarını açıklayacak olan şirkete reklam verenlerin güvenini sarsabilir.

12 Temmuz 2012 Perşembe

MotoGP: Ultimate Racing Technology 3


MotoGP: Ultimate Racing Technology 3 ile bütün özelliklerini kendinizin yönetebileceği bir motorsiklet yarışınız olabilir.
MotoGP: Ultimate Racing Technology 3 ile kolaylıkla sürücünüzün özelliklerini belirleyebiliyor, giyeceğiniz kaskın rengini, desenleri, taşıyacağımız amblemi, motorun üstündeki sayısız ayrıntıyı, sürücünün kıyafetini, farklı  renkler, desenler yada amblemler kullanarak kendiniz tasarlayabiliyorsunuz.
Oyunda yarış kazandıkça para kazanıyorsunuz. kazandığınız bu parayla yeni ve daha yüksek beygir gücüne sahip güçlü motorlar alabiliyorsunuz ve eski motorunuzu da çok düşük sayılmayacak bir fiyattan satabiliyorsunuz. Yaptığınız yenilemeler ile ilk aldığınız halinden çok daha iyi bir yol tutuşu ve daha süratli bir motorunuz oluyor. Ayrıca bunu sağlamak için sürüş puanlarını da kullanabiliyorsunuz.

İNDİR

X Motor Racing v1.08 Demo indir

 

X Motor Racing v1.08 Demo


X Motor Racing v1.08 Demo Oyunu
ücretsiz yada demo sürümüdür.
 

Moto Racer 3 Gold Edition demo Dowloand

 

Moto Racer 3 Gold Edition demo


Moto Racer 3 Gold Edition demo Oyunu ücretsiz yada demo sürümüdür.

İNDİR

Motorm4x: Offroad Extreme

 

Motorm4x: Offroad Extreme


Motorm4x: Offroad Extreme Oyunu
ücretsiz yada demo sürümüdür.

Moto GP 08 indir motor yarış oyunu pc

 

Moto GP 08

Moto GP çıktığı ilk günden ilgileri üzerine çekmeyi başarmış ve zamanla efsane olmuş bir oyun. Efsane oyunumuz Moto GP bu sefer 2008 sürümüyle sevenlerine yeniden merhaba diyor. Motor oyunlarının en iyi hazırlanmış oyunu olan Moto GP yeni sürüm oyunuyla yine piyasalara emin adımlarla girmiş bulunuyor. Oyun çok güzel hazırlanmış, grafik tasarımları bir harika. Oyun düşüş şampiyonluk giriş çıkış sahneleri çok güzel kurgulanmış. Moto GP serisinin 2008 oyunu tam bir motorsiklet oyunu oyunda nefes kesici sahneler var atlama anları gibi. Eger motorsikletle giderken düşerseniz sakatlanıp yaralanıyorsunuz.
Oyuna yeni pistler eklenmiş yeni pistler çok gerçekçi olmuş. Yeni motorlar eklenmiş motorlar çok güzel ayrıyeten kendi motorunuzu yapabiliyorsunuz motorundan camına kadar her şeyi seçebiliyorsunuz. Video sahneleri eklenmiş video sahneleri oyuna bir başka hava vermiş.
Turnuvalara katılıyoruz turnuvalarda kupayı kazanmaya çalışıyoruz. Kupayı kazanınca para kazanıyoruz ve motorumuzu güçlendiriyoruz.


İNDİR

Moto Racer 3 Demo indir

 

Moto Racer 3 Demo

Moto Racer 3 oldukça güzel grafikler ve ses efektleri ile hazırlanmış bir motor yarışı oyunudur. Oyunumuzda oyuncumuzu ve motorumuzu kendimiz geçebiliyoruz. Akrabasi hareketler bile yapabildiğimiz Moto Racer 3 oldukça eğlenceli bir yazrış oyunu olmuş. Oyunda adrenalini iliklerinize kadar hissedebileceksiniz. Tek amacınız ise diğer yarışmacıların önünüze geçmesine izin vermemek olacak.

İNDİR

MTX Mototrax Demo

 

MTX Mototrax Demo

Gerçek bir motorsiklet yarışına hazır mısın? Cevabınız evet ise MTX Mototrax oyununu hemen indirin ve kendinizi bu büyülü ve gerçekçi dünyay kaptırın. MTX Mototrax oyunu şimdiye kadar hazırlanmış en gerçekçi ve en güzel motorsiklet yarış simülasyonudur. Kendinizi çok kaptıracağınıza garanti gözüyle baktığımız MTX Mototrax oyununda kıyasıya bir rekabet var ve sizi de içine çekmek için bekliyor.

İNDİR

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Android'deki zararlı sayısı patladı



Trend Micro'nun uyarısına göre, Android ekosistemi zararlı yazılımlar ve uygulamalar için bir cennet haline geliyor. Tokyo kökenli güvenlik firmasının yaptığı açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde Android tabanlı cihazlarda bulunan zararlıların sayısı, yılın ilk çeyreğindekinin dört kat fazlası.
Trend Micro'nun sağladığı verilere göre, yılın ikinci çeğreğinde Android'de 25,500 zararlı örneği bulundu, buna karşın 2012'nin ilk çeğreğinde sadece 6,000 zararlı vardı. Bu sayı, firmanın ilk tahmini olan 11,000'den çok daha fazla.
Trend Micro'ya göre, Google'un Android ekosistemi için güvenilir bir koruma sistemi olarak sunduğu Bouncer, oldukça etkisiz. chip.com.tr'nin haberine göre yılın ikinci çeyreğinde Google Play aracılığı ile dağıtılan 17 zararlı uygulama, silinmeden önce kullanıcılar tarafından 700,000 defa indirilmişti.

10 Temmuz 2012 Salı

FireFox tarayıcı indir full sürüm ücretsiz


Program adı : FireFox 9.0.1
Açıklama : Uygulamaları ile kolaylık sağlayan tarayıcılardan en çok tercih edilen firefox'un yeni versiyonu çıkmıştır.
Parola Yöneticisi: Bir daha hiçbir uyarı görmeden sitelerdeki parolalarınızı hatırlayın.
Tek Tıkla Yer İmi Ekleme: Siteleri kolayca işaretleyin arayın ve düzenleyin.
Geliştirilmiş Başarım: Mozilla Firefox ile bilgisayarınızın belleğinden daha az kullanarak sayfaları daha hızlı görüntüleyin.
Akıllı Konum Çubuğu: Sevdiğiniz siteleri saniyeler içinde bulun. Arama çubuğuna ilgili birkaç şey yazın yeter.
Anlık Site Kimliği: Mozilla Firefox basit site kimliği sayesinde çevrim içi hilelerden güvensiz para aktarımlarından ve sahtekârlıklardan uzak durun.
Tam Sayfa Yaklaştırma: Herhangi bir sayfanın bir bölümünü saniyeler içinde yakından ve okunaklı olarak görün.
İşletim Sistemine Özgü His ve Görünüm: İşletim sisteminizle bütünleşik bir Firefox ile gezinin.

Dil : İngilizce
Lisans : Freeware (Ücretsiz)
Boyut : 14.43 MB

İNDİR

Crysis Wars Free Trial Client indir


Crysis Wars Free Trial Client Oyunu ücretsiz yada demo sürümüdür. Bu ay 579 ve toplamda 37365 defa indirilmiştir.

İNDİR

Crysis Demo indir

 

Crysis Demo

Crysis 2 oyunu EA Games'in hazırladığı ve çıkardığı o kadar çok oyun içinde en çok adından bahsettiren oyundur. Aksiyonu ve heyecanı bol olan Crysis 2 oyunumuzun seneryosunda  "Crash Site" ve "Team Instant Action" adına sahip iki farklı mod geliştirilmiş.
Team Instant Action modunda tüm oyuncularımız kendi aralarında iki farklı takıma ayrılacaklar ve bu ayrılan her takımda oyundaki amacna göre en hızlı şekilde diğer takımdan daha fazla puan toplamak olacak. Puanlarınız ölüm puanları olacak... Diğer modumuzda yani Crash Site modunda ise daha çok görev yapmayı ve tek başına hareket etmeyi sevenlere yönelik oluşturulmuş bir mod.Dinamik oyun akışı, seviye geliştikçe karşınıza çıkacak olan yeni silahlar ve özellikler ile değişik harita tasarımları dikkatinizi geçecektir.

İNDİR

Crysis 2 Multiplayer yaması

 

Crysis 2 Multiplayer

Crysis 2 oyunu EA Games'in hazırladığı ve çıkardığı o kadar çok oyun içinde en çok adından bahsettiren oyundur. Aksiyonu ve heyecanı bol olan Crysis 2 oyunumuzun seneryosunda  "Crash Site" ve "Team Instant Action" adına sahip iki farklı mod geliştirilmiş. Team Instant Action modunda tüm oyuncularımız kendi aralarında iki farklı takıma ayrılacaklar ve bu ayrılan her takımda oyundaki amacna göre en hızlı şekilde diğer takımdan daha fazla puan toplamak olacak. Puanlarınız ölüm puanları olacak... Diğer modumuzda yani Crash Site modunda ise daha çok görev yapmayı ve tek başına hareket etmeyi sevenlere yönelik oluşturulmuş bir mod.Dinamik oyun akışı, seviye geliştikçe karşınıza çıkacak olan yeni silahlar ve özellikler ile değişik harita tasarımları dikkatinizi geçecektir.

İNDİR

Crash Time araba yarışı oyunu indir


Crash Time oyununda oldukça büyük bir suç çetesindesiniz ve polisi engelleyip Kolonya şehrini el geçirmeye çalışıyor. Bu suçluların hemen durdurulması gerekiyor... Cobra 11 ülkemizde de Kobra Takibi olarak bilinen bir Alman televizyon dizisinden esinlenerek yapılan Crash Time oyunundaki kahramanlar ise başroldeki Semih ve Ben`in görevlerini yapacaktır. Oyuncular dizideki seneryolara paralel olarak birçok görevde bulunacak. İstediğiniz karakteri seçerek oyunun tadını çıkartabilirsiniz... Oyunumuzu oynayabilmeniz için gerekli olan sistem özellikleri; İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / Windows 7 İşlemci: AMD® Athlon 64 4000+ / Intel® Pentium® 4 3,2 Ghz RAM: 1 Gb (2 Gb Vista / 7) Ekran Katı: NVIDIA 7900 / ATI X1900 ? 256 Mb HDD: 4,2 Gb

İNDİR

Crash Time 4: The Syndicate


Crash Time 4: The Syndicate oyunu ile en tehlikeli ve en heyecanlı araba yarışı deneyimini yaşamaya hazırlanın. Sivil araçlar ve polis araçlar hiç farketmiyor bu oyunda hepsi bulunuyor ve seçtiğiniz ortamlarda geçiyor. Araba modellemeleri harika hazırlanmış. Şehirler, hapisler, sokaklar ve devre yarışlarıyla, eskort suçlular olarak işe muhbir olarak çeşitli görevler var ve sizde birini geçeceksiniz ve ona göre oyuna başlayacaksınız. Casus kameralarşa  ve mini haritalarda gözükecek olan gizli buluşma noktalarına vaktinde gitmeniz gerekmektedir. Grafikleri ile olsun, ses ayarları ile olsun tamamen gerçek bir arabada hissedeceğiniz bu oyunla görevlerinizi yerine getirirken adranelin patlaması yaşayabilirsiniz. Bizden söylemesi...
Görevleriniz oldukça zorlu, düşmanlarınız ve rakiplerinizde öyle kolay yutulur lokma değiller. Eğer bende zor biriyim ve bütün görevleri gözümü bile kıprmadan yaparım diyorsanız oyunumuz sizin için hazır bekliyor...

İNDİR

Crash Time 3 indir demo

 

Crash Time 3

Ülkemizde geniş bir izleyici kitlesine sahip yabancı bir dizi var... Adı Kobra Takibi. Bilenleriniz ve izleyenleriniz vardır. Crash Time 3 oyunumuzda bu çok sevilen dizinin bilgisayar oyunu. Harika bir aksiyon oyunu olan Crash Time 3' de 2 adet cesur polisimiz var. Siz de bu polislerden istediğinizi seçeceksiniz ve diğer seçmediğiniz polisle ortak olarak şehri koruyacaksınız. Ortağınızla beraber en azılı suçluların peşine düşmeniz gerekecek. Bu oyunda suçlar öyle basit hırsızlık yada adam öldürme suçları olmayacak. Tehlikeli insanların arasında hayatta kalma mücadelesi vereceksiniz. Eğer dikkatinize ,cesaretinize ve kendinize güveniyorsanız Crash Time 3 oyununu muhakkak denemeniz gereken bir oyun. Harika grafikler, gerçekçi ses ve görüntü efektleri, kusursuz senaryosu ile sizi saatlerce bilgisayar başına bağlayacak...

İNDİR

Crash Time 2 indir

 

Crash Time 2

Crash Time 2 ile dünya çapında ve ülkemizde en çok sevilen dizisi olan Kobra Takibi ekibinden biri olmaya ne dersiniz? Crash Time 2 oyununda Kobra Takibi'ndeki 2 kahraman polisimizden birini kendiniz için seçeceksiniz ve diğer polisle ortak olup şehrin asayişini sağlayacaksınız. En kötü suçlular, en tehlikeli görevler sizin olacak. Cesur ve gözü açık olmalısınız. Suçluları takip edicek, operasyonlar düzenleyecek ve tehlikenin tam ortasında hayatta kalmaya çalışacaksınız. Etkili ve gerçekçi görüntüleri ile oyun severleri kendine bağlayan Crash Time 2 ile saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız...

İNDİR

Ecart CMS Alışveriş Scripti indir

seo uygulamalı güzel bir alışveriş scripti 

İNDİR


DEMO

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Half Life 2 Demo indir


Half Life 2 Demo
Oyunu ücretsiz yada demo sürümüdür.
 
 

Tiny Wings 2 Geliyor




iOS'un kendine has oyuncu kitlesine sahip oyunu Tiny Wings'in yeni versiyonunun geleceği açıklandı. Minik kanatlı kuşu tepelerin eğimleri sayesinde ivme kazandırarak uçurmaya, hatta bulutlara çıkarmaya çalıştığımız ve geceye karşı yarıştığımız Tiny Wings'in ikincisi geliyor.
Yayımlanan el yapımı videoda oyunla ilgili tek ipucu şimdilik yumurta olarak gözüküyor. 12 Temmuz'da iOS için yayımlanacak olan Tiny Wings 2'yi şimdiden notlarınız arasına eklemenizi tavsiye ediyoruz.
İlk oyun Apple tarafından da en iyi oyunlar arasında gösteriliyor.

Adobe Flash Player indir





Program adı : Adobe Flash Player (Internet Explorer) 10 RC
Açıklama : Adobe Flash Player;internet üzerinde animasyonları,reklamları,flash videoları görüntülemenizi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir.uzun zamandır deneme sürümleri ile yayınlanan program bu sürümü ile kararlı hale getirilmiştir.
Dil : ingilizce
Lisans : Freeware
Boyut : 1.77 MB

İNDİR

Bilyoner Live 1.5 Programı





Program adı : Bilyoner Live 1.5
Açıklama : Yapımcı:BilyonerLive iddaa alışkanlıklarınızı değişterecek güzel bir bahis programı. Bu yeni uygulama ile iddaa oynamak artık çok daha kolay ve çok daha eğlenceli.Kaliteli bir arayüz ile istatistiklere, yorumlara, hazır kuponlara, canlı sonuçlara ulaşabileceğiniz bu program Bilyoner.com tarafından üretilmiş ve Bilyoner.com hesabı ile idda oynayan bahis tutkunlarına bilgisayar başında mükemmel bir keyif sunma amacı ile yapılmış bir program.Neden BilyonerLive? Liglere ait maç sonucu - ilk yarımaç sonucu - altüst - skor - gol dakika analizleri Karşılaştırmalı analizler ile takımların son karşılaşmaları, birbirleri ile oynadıkları maçlardaki sonuç - gol - altüst yüzdeleri Takım sayfaları ile; o Yıllık fikstür ve sonuçlar, tutan iddaa oranları o Takım kadroları o Mevcut galibiyet - beraberlik - mağlubiyet serileri, kaç maçtır kazanıp kaybettikleri o İddaa analizi ile tutan oyun tipleri yüzdeleri o Gol analizi ile hangi dakikalarda, kimler, hangi mevkiden kaç gol atıp yiyor o Sonuç analizi ile kazanılan puanların maç gidişatına göre yüzdeleri o Maç analizi ile topa sahip olma yüzdeleri, faul - ofsayt - korner - şut yüzdeleri Bülten ile; o Uzman yorumlar o Kupon önerileri o Bilyoner üyelerinin en fazla oynadığı maçlar o Sakat - cezalı - ilk 11 bilgileri o İddaa programı ile ilgili sürpriz bilgiler, uyarılar, hatırlatmalar Canlı sonuçlar ile; o İddaa kuponlarını canlı takip edebilme o Seçeceğiniz maçları saniye saniye izleme o Maç analizleri, goller, oyuncu değişiklikleri, kartlarNot: BilyonerLive sadece son bir ay içerisinde Bilyoner.com üzerinden kupon yapan oyuncular tarafından kullanılabilmektedir. Şayet yeni üye olduysanız ya da uzun zaman sonra yeniden kupon yaptıysanız, 1 ay içerisinde erişiminize açılacaktır.
Dil : Türkçe
Lisans : Freeware
Boyut : 3,87 MB

İNDİR

AndRoute Tr-Karayollari 2.0 programı


Program adı : AndRoute Tr-Karayollari 2.0
Açıklama : Türkiyedeki tüm karayolları ayrıntılı özellikleri tüm yerleşim yerleri (il/ilçe) arasindaki uzaklık, sürenin hesaplanması.En iyi yol alternatifi seçimi ve bunların harita üzerinde gösterimini yapabilen tam bir harita programı.
Dil : Türkçe
Lisans : Freeware (ücretsiz)
Boyut : 235 KB

İNDİR

Motorola, yeni Defy Pro özelikleri


Motorola, QWERTY klavyeli yeni Android cep telefonu Defy Pro'yu duyurdu. Yeni Defy Pro, geçen sene piyasaya sürülen Defy+'yı geliştirerek ve fiziksel bir klavye ekleyerek, onu daha "iş dostu" bir hale getirmeyi hedefliyor.
Defy Pro, Motorola'ya göre toz ve su geçirmiyor ve Gorila Glass ekranı sayesinde çiziklere karşı da dayanıklılık sunuyor. Cihaz fiziksel bir klavyeye sahip olduğundan, 2.7 inç'lik küçük bir dokunmatik ekranla geliyor. Defy Pro, iş kullanıcılarını memnun edecek Quickoffice ve MotoPrint belge düzenleme ve yazdırma uygulamalarıyla geliyor. Cebin 5MP'lik bir arka yüz kamerası, bir micro USB portu, Wi-Fi bağlantı özelliği, microSD ile genişletilebilen 2GB belleği bulunuyor.
Defy Pro, şimdilik sadece Brezilya için duyurulmuş bulunuyor. Ülkede 15 Temmuz'da piyasaya sürülecek olan cebin diğer bölgelerde satışa sunulup sunulmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Elektrikli Arabalar Hayal Kırıklığı

Elektrikli arabalar, tüketicilerin önüne hep olumlu yönleriyle getirildi. Fakat dünyadaki pil teknolojilerinin henüz elektrikli otomobillere hazır olmadığı gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.
Arabaların içini büyük pillerle donatan üreticiler, bu pillerin arabayı uzun kilometrelerce götürmesini bekliyorlar. Fakat lityum iyon pillerin yapısı buna engel oluyor. Araba dediğmiz taşıtlar çok çeşitli hava koşullarında görev yapıyorlar. Ağrı'da örneğin -20 derecelerde çalışması gereken araba, Antalya'da 40 derecelere maruz kalabiliyor. İşte elektrikli arabalar sorunu tam da bu noktada yaşıyorlar.
Temiz enerji yollarını araştıran Pike Araştırma Şirketi, sıcaklık ve çevre şartlarının pil performansını nasıl etiklediği üzerinde bir çalışma başlattı. Çalışmalara göre elektrikli arabalar -10 ve 30 derece aralığının dışına çıktığında, pillerin yapısı gereği güç kaybı yaşattığı ortaya çıktı.
Vurgulanan ısı aralığının, ABD hükümetine bağlı Enerji Ofisi'nin verileri ile tutarlılık gösterdiği belirtilen raporda, söz konusu çalışmanın ülkenin farklı yerlerinde yaşayan, elektrikli otomobil sahiplerinden gelen ''güç kaybı'' şikayetleri üzerine hazırlandığı ifade edildi.
Şirket, hava sıcaklığının, pil ömrünü 5 yıl kadar etkileyebildiğini belirledi. Araştırmaya göre -10 derece altındaki sıcaklıklarda piller tam güç veremiyor. 30 üzerindeki sıcaklıklarda ise çoğu pil, hızlı bir şekilde ömrünü bitiriyor. Daha uzun dayanması gerekirken, örneğin 2 sene sonra pil şarj tutmaz hale geliyor.
Raporda, çalışmanın özellikle 40 derecenin üzerinde sıcaklığa ulaşan Arizona, Texas ve California'nın güneyinden gelen şikayetleri haklı çıkardığı, bu da çalışmanın doğruluğu anlamına geldiği söyleniyor.
Otomobil üreticileri tıpkı motor soğutma sistemleri gibi pil hücrelerinin bulunduğu kısımları soğutması için yeni soğutma sistemleri üzerinde çalışıyorlar. Bakalım elektrikli arabalar ne zaman normal arabaların yerini alacak?

OS E-Ticaret Scripti asp

Özellikleri ; 
Seo & Sef Linkler
Sınırsız kategori & Sınırsız ürün
Üye girişi yapmadan sepete ürün ekleme
Alt Kategori
Manşet Sistemi
2 türlü mail gönderme bileşeni ile mail bildirimleri ( sipariş bildirimi,şifre bildirimi,yorum bildirimi vs. )
Haber ekleme/düzenleme/silme
Anket ekleme/düzenleme/silme
Sayfa ekleme/düzenleme/silme
Reklam Yönetimi (flash,html,resim)
Her ürün için stoktan düşme özelliği
Her ürün için ek seçenek özelliği
Kargo Metodu
Çoklu Dil Desteği
Blok Ekleme ( Dosya bloğu, Html alan, Reklam alanı )
Toplu mail yollama
Sınırsız ürün resmi ekleme
Veritabanı yedekleme
Site logosunu tek tuşla değiştirme
Kademeli adminlik
Ürüne yorum yazabilme
Sipariş takip
Vergi Sistemi
Tema Sistemi
E-Fatura
Fiyatları üyeye özel yapma
Vergi fiyatı gizleme

Demo

İNDİR

6 Temmuz 2012 Cuma

ShopCMS Paypal Alışveriş Scripti

Sistem Gereksinim:CGIPerl 5mySQLInternet Explorer 5.5+PHP 4 Kolay kurumlu paypal alışveriş sepeti entegrasyonu.Kolay anlaşılabilir yönetim paneli ile ürünlere fiyat verebilir,bu ürünleri düzenleyip silebilirsiniz.Script ile ilgili detaylı bilgiyi yapımcının demo sayfasından edinebilirsiniz.

DEMO


İNDİR

Powered by blogger yazısını kaldırma




blogunuzun şablonunda ]]></b:skin> kodunu bulun ve bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyerek şablonunuzu kaydedin.
#Attribution1 { 
height:0px; 
visibility:hidden; 
display:none }

5 Temmuz 2012 Perşembe

HTC'den Apple'a karşı zafer



Elektronik üreticilerinin mobil cihaz savaşları son sürat devam ediyor. İngiltere'de görülen en son patent davasında, Yüksek Mahkeme, "kaydırarak kilit açma" özelliği üzerindeki patent ihlali başvrusunda Apple'ı haksız buldu.

PATENT İHLALİ SUÇU GEÇERSİZ BULUNDU

Mahkeme, 81 sayfalık kararında, fotoğraf yönetimi ve kaydırarak kilit açma patentlerinin de dahil olduğu üç patentin ihlal edildiğine yönelik suçlamanın geçersiz olduğunu belirtti. Apple, söz konusu patentlerin HTC'nin akıllı telefon ve tabletlerinde kullanıldığını öne sürmüştü.

BİLGİSAYAR YAZILIMI PATENTE SAHİP OLAMAZ

Mahkemenin yargıcı, HTC cihazlarında kullanılan Android 2.3 işletim sistemine (Gingerbread) dahil bir çoklu dokunmatik yazılımının patent haklarını ihlal ettiği iddiasını da reddetti. Yargıç, yazılımın bir bilgisayar programı olduğunu belirterek, patente sahip olamayacağına karar verdi.

HTC, Apple'a karşı alınan zaferin ardından yaptığı açıklamada, "Mahkemenin aldığı karardan memnunuz. Bu karar, Apple'ın gelecekte bize karşı yapacağı suçlamaların da asılsız olacağını gösteriyor" dedi. Apple, konu hakkında yorum yapmadı.

DÖRT KITADA SAVAŞ

Apple, yıllardır en büyük rakibi kabul edilen Samsung başta olmak üzere Google, HTC ve Motorola gibi Android tabanlı mobil cihaz üreten şirketlerle dünyanın dört bir yanında patent savaşları veriyor.
Apple, geçtiğimiz ay Motorola ve HTC'nin bazı akıllı telefon modellerini ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) kararıyla bu ülkenin piyasasına girmekten alıkoymuştu. Geçtiğimiz hafta alınan iki kararla, Google Nexus ve Samsung Galaxy Tab 10.1'in de ABD'de satışı yasaklanmıştı. 2011'de ise aynı tabletin Almanya ve Avustralya'daki satışı üzerinden iki şirket arasında yine patent kavgası çıkmıştı.
İngiltere'deki hezimetin öncesinde, Apple ITC'nin verdiği benzer bir kararla da hayal kırıklığına uğramıştı. Her ne kadar ABD mahkemeleri ve ITC'nin Apple çıkarlarını koruduğu düşünülse de, bu hafta başında komisyon HTC telefonlarının nakliyatının durdurulması talebini reddetti. Komisyon, bu kararın alınabilmesi için yeterli delil sunulmadığını ifade etti.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Hat trick nedir



İlk kullanıldığı dönemlerde üç kez peşpeşe hedeflenen başarıyı gösteren sporcunun performansı için "hat trick" ifadesi kullanılırken, günümüzde ardarda olmasına bakılmadan bu terim kullanılmaktadır.

Örneğin İngiltere'de ilk dönemlerde bir futbolcunun bir maçta üç gol peşpeşe atması hat-trick kabul edilmekteydi.

Formula 1 yarışları başta olmak üzere otomobil yarışlarında ise hat trick; bir pilotunun sıralamaları 1. sırada bitirip pole pozisyonu alması, yarışı birinci bitirmesi ve yarışın en iyi tur zamanını yapması halinde kullanılır.

Hat trick kelimesi etimolojik olarak Viktorya Dönemi'ne kadar gider.

Kelime o dönemdeki sihirbazıların şapkalarından üç adet tavşan çıkarmasından türemiş ve ilk olarak kriket sporcuları için kullanılmıştır. Hat trick terimi ilk kez HH Stephenson adlı sporcu için 1858 yılında kullanılmıştır.

İlk olarak yazılı olarak kullanılması ise 1878 yılında olmuştur.

Pilotların naaşları tespit edildi



Suriye tarafından düşürülen Türk savaş jetinin pilotlarının naaşları denizin dibinde tespit edildi. 22 Haziran'da eğitim uçuşu yapan Türk jeti Suriye tarafından düşürüldü. Uçağın iki pilotu için yapılan arama kurtarma çalışmalarından kötü haber geldi. İki pilot için ümitler tamamen tükendi. TSK'dan yapılan açıklamada 2 pilotun şehit olduğu belirtildi.
İşte TSK'dan yapılan o 2 maddelik açıklama:
"22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir."

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz."

Blogger Devamını Oku Eklentisi

Blogunuza bir yazı eklerseniz ve yazı çok uzundur.Siteye girdiğinizde sitenizin sayfa yüklenmesini güçleştirir.Bu gibi durumlarda devamını oku eklentisi ile blogunuzun anasayfasına girdiğinizde yazının ilk xxx karakterini gösterir ve devamını görmek için devamını oku bağlantısı verir.

Eklentinin Özellikleri
  • Yazının bir bölümü gizlenecek.
  • Resimler otomatik olarak küçülecek(thumbnail)
Eklentinin Kurulumu
Blogger hesabımıza giriş yapıyoruz.Blog panelinden Tasarım – Html’yi Düzenle kısmına girerek Widget şablonlarını genişletiyoruz.Ctrl+F kombinasyonu ile  kodların içinden aşağıdaki kodu arıyoruz.

</head> 

 Yukarıda kodu bulduktan sonra hemen o kodun alt kısmına aşağıdaki kodu ekliyoruz.

<script type='text/javascript'>var thumbnail_mode = "no-float" ;summary_noimg = 430;summary_img = 340;img_thumb_height = 100;img_thumb_width = 120;</script><script src='http://yourjavascript.com/1211712851/demreli_devamini_oku.js' type='text/javascript'/>
Daha sonra ise aşağıdaki kodu arıyoruz.

<data:post.body/>
Yukarıdaki kodu bulduktan sonra kodu silip yerine aşağıdaki kodu ekliyoruz ve Şablonu kaydediyoruz.

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><div expr:id='"summary" + data:post.id'><data:post.body/></div><script type='text/javascript'>createSummaryAndThumb("summary<data:post.id/>");</script> <span class='rmlink' style='float:right;padding-top:20px;'><a expr:href='data:post.url'> Devamını oku</a></span></b:if><b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><data:post.body/></b:if>
İşlem bu kadar.Artık blogunuza girip bakabilirsiniz.Yazılarınız istediğiniz kadar uzun olsun sorun değil.Eklenti sayesinde otomatik olarak yazılar gizlenecektir.Eklenti ile ilgili bir kaç ufak ayar var.Onlarıda aşağıda yazıyorum.Eğer resmin thumbnail olarak kullanacağınız resimlerin boyutundan bir değişiklik yapmak isterseniz lazım olabilir.

summary_noimg = 430; - Yazıda resim yoksa yazının boyutusummary_img = 340;   - Yazıda resim varsa yazının boyutuimg_thumb_height = 100; - Thumbnail'in(Yazıdaki ilk resmin) boyuimg_thumb_width = 120;  - Thumbnail'deki ilk resmin genişliği


Blogger Navbar Kaldırma kodu

Sizlere navbar kaldırma konusunda yardımcı olacağım. Bir çok blogspot kullanıcısının bu yöntemi kullanıyor.
Daha fazla görmek istemiyorsanız navbarı blogunuzda yapmanız gereken şey aşağıdaki adımı uygulamak...

Yerleşim----->>>Html'yi Düzenle dedikten sonra
<head>
<b:skin><![CDATA[

kodundan sonra ( yukarıdaki kodu bulamadıysanız ]]></b:skin> bu koddan önce aşağıdaki kodu yapıştırabilirsiniz.)


#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none;
}

kodunu yapıştırıyoruz ve önizleme yaparak bir sorun yoksa kaydediyoruz. Artık navbarla işimiz kalmadı...

3 Temmuz 2012 Salı

kpss türkçe dersleri (Sözcükte Yapı)

Değerli ziyaretçilerimiz, sözcükte yapı konusu Türkçe‘nin en temel konusudur. Bu konuyu mutlaka tam olarak kavramalısınız; çünkü ilerleyen konulara temel oluşturmaktadır. Bu üniteyi belirli bir sıralamaya koyarak birkaç alt başlık altında ele aldık:

video


kpss ders izle türkçe (Anlatım Biçimleri)

Bu dersimizde bir paragrafta ya da metinde kullanılan anlatım biçimlerini ve düşünceyi desteklemek veya etkili kılmak için kullanılan düşünceyi geliştirme yollarını ele alacağız. Bu konu oldukça basit bir konu olmakla beraber hemen her yıl Öss, Sbs, Ales ve Kpss‘de soru olarak karşımıza çıkmaktadır.

video

kpss türkçe dersi video (Paragrafta Anlam)

Bu dersimizde, anlam bilgisinin en önemli ve sınavlarda en çok soru çıkan konusu olan paragraf konusunu ele alıyoruz. YGS, LYS, SBS ve KPSS‘de en çok soru bu konudan çıkmaktadır. Konuya çalıştıktan sonra soru bankalarından paragrafta anlam ile ilgili bol bol soru çözmeniz sınavlardaki başarınızı artırmanız açısından çok önemli olacaktır.

video 1

video 2

kpss dersi video türkçe (Cümlede Anlam)

Bu dersimizde sözcükte anlam konusundan sonra cümlede anlam konusu ile ilgili bilgiler vereceğiz. Cümlede anlam konusunu anlamanız paragraf sorularını kolay bir şekilde çözebilmenizi sağlayacaktır. Anlam bilgisinin sizlere en büyük katkısı ise günlük yaşamdaki iletişiminiz açısından olacaktır. Bu konuyu anlayarak ve bol bol soru çözerek kavradığınız zaman, insanlarla daha kolay bir iletişim kuracak ve karşınızdaki insanların söylediği ya da üstü kapalı bir şekilde söylemek istediği şeyleri daha kolay anlayabilecek ve anlatabileceksiniz. Bu konu ile ilgili Öss, Kpss ve Sbs‘de 3-7 arasında soru çıkmaktadır. Öss’de 2000 yılından bu yana 60 adet cümle anlamı sorusu sorulmuştur.

video

kpss türkçe video dersi (Sözcükte Anlam )

Bu dersimizde bir dildeki anlamlı olan en küçük birim olan sözcüğü ve sözcüğün anlamını ele aldık. Anlam bilgisinde birimler küçükten büyüğe doğru sıralanmaktadır. Sözcük, Sözcük Grubu, Cümle, Paragraf ve Metin. Bu dersimizden sonra cümlenin anlamı dersimizi izlemenizde büyük yarar vardır.



Komünizm nedir


Komünizm, toplumsal örgütlenme üzerine kuramsal bir sistem ve tüm malların ortak mülkiyetine dayalı politik harekettir.

Ortakçılık olarak da bilinir. Sadece üretim araçlarının ortaklaşalığına dayanan Sosyalizmden ayırt edilmesi gerekir. Komünizm, sınıfsız bir toplum yaratma amacındadır.

 20. yüzyılın başından beri dünya siyasetindeki büyük güçlerden biri olarak modern komünizm, genellikle Karl Marx'ın ve Friedrich Engels’in kaleme aldığı Komünist Parti Manifestosu ile birlikte anılır. Buna göre özel mülkiyete dayalı kapitalist toplumun yerine meta üretiminin son bulduğu komünist toplum gerçektir.

Komünizm'in temelinde yatan sebep, sınıfsız, ortak mülkiyete dayalı bir toplumun kurulması isteğidir. Sınıfsız toplumlarda en genel anlamıyla tüm bireylerin eşit olması, karşıt görüşlüleri için "ütopya" olarak atfedilir ve zorla yaşanmaya çalışılırsa kaosa yol açacağına inanılır. Paris Komünü, komünist sistem yaşayabilmiş ilk topluluktur. Bunun dışında Mahnovist hareket öncülüğünde Ukrayna ve İspanya iç savaşı sırasında Anarko-komünist hareketle şekillenen (yaklaşık 4 yıl sürmüştür) toprakların kollektifleştirilmesi esasına dayalı olarak komünist topluluklar da kurulmuştur.

Komünizmi savunan akımlar arasında en yaygını Leninizm (Marksizm-Leninizm)'dir. Marksizm-Leninizm'e göre komünizme giden süreç burjuvazinin ortadan kalkmasını sağlayacak olan proletarya rejimi başlatılacak ve ardından komünizmin hazırlayıcısı sosyalizm aşamasına geçilecektir. Marksist kuramda son aşama olan komünizmin gerçekleşmesiyle devlet ortadan kalkacaktır.

Leninizm dışında iki komünist akım daha bulunmaktadır.
Bunlardan ilki Marksizm'in temel görüşlerini benimseyen fakat Leninist modelle komünizm hedefine ulaşılamayacağını iddia eden sol komünizm veya konsey komünizmi olarak adlandırılan akımdır.

Lenin'in "Sol Komünizm: Bir Çocukluk Hastalığı" adlı eserine cevaben yazılan Herman Gorter'in "Yoldaş Lenin'e Açık Mektup", Gilles Dauvé ve François Martin'in "Komünist Hareketin Güneş Tutulması ve Yeniden Ortaya Çıkışı" isimli kitaplar bu akımın takipçilerinin yarattıkları eserlerdir.Diğer bir komünist akım ise anarşist komünizm'dir.

Anarşizmin bireyci ve kolektivist akımlarından ayrılan anarşist komünizm fikri, komünizme devlet aygıtını ele geçirerek geçilebileceğini reddeder ve bunu savunan Marksizm'i eleştirir.

Peter Kropotkin, Nestor Makhno, Errico Malatesta, Carlo Cafiero anarşist komünizm düşüncesinin temellerini atan düşünürlerden ve eylemcilerden bazılarıdır. Anarşist komünizm, anarşizm'den "sınıf" gerçeğine göre hareket etme ve örgütlenme temelinde ayrılır. Savunucuları komünizmin, bilimsel sosyalizm olmadan gerçekleştirilebileceği üzerinde birleşir.

Anarşist komünizm, devlet'in kapitalizm için bir kılıf olduğunu ve bu yüzdende sınıfsız bir topluma gidilecek süreçte kullanılmasının sonucunda "diktatörlük", "devlet kapitalizm"i ya da "bir sözde zümrenin, toplum üzerinde iktidarı'na yol açacağını düşünür.

Bir uçak nasıl uçar sorusunun cevabı

Bir uçak nasıl uçar ? Sanılanın aksine bir uçağı havada tutan parçası motor değil kanadıdır.Motor sadece öndeki havayı alır ve arkaya doğru iter.Bu bir itme gücü (thrust) sağlar.Bu güç sayesinde uçak ileri doğru hareket eder.Uçak ileri doğru hareket ederken kanadının kesit (Airfoil) yapısından dolayı kanadın alt yüzeyinde yukarı doğru bir kaldırma kuvveti (Lift) doğar.Bu aradada hava , içinde ileri doğru hareket eden uçağa karşı bir direnç (drag) gösterir.Uçağın sürati arttıkça kanadın kaldırma kuvveti artar.Bukaldırma kuvveti yerçekimi (Gravity) ve hava direncinin (Drag) toplamından fazla olduğunda uçak yerden havalanır.Kısacası uçak uçmaya başlar.
Uçuş sırasında uçak dört kuvvetin etkisi altındadır. Bu kuvvetler; kaldırma kuvveti, ileri çekici kuvvet, geri sürükleyici kuvvet ve yer çekimi kuvveti (ağırlık)’dır.
Kaldırma Kuvveti: Kaldırma kuvveti, uçağın havalanmasını ve havada uçmasını sağlar. Kaldırma kuvvetinin oluşması, kanatların yapısı ile doğrudan bağlantılıdır.
Kanadın üst bölümü; ön taraftan arkaya doğru azalan oranda kavisli, alt kısmı ise düz bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, üst taraftaki hava akışı, alt tarafa oranla daha fazladır. Kanadın üst tarafından, alt tarafa göre daha fazla olan hava akışı, oluşturduğu basınç farkı nedeniyle kaldırma kuvvetini meydana getirir.


İleri çekici kuvvet, düzenli ve verimli çalışan motorla sağlanır.
İleri çekici kuvvet, toplam geri sürükleyici kuvveti yenebilmelidir. Düz uçuşta ve sabit hızda ileri çekici kuvvet, geri sürükleyici kuvvetin toplamına eşittir.
Eğer ileri çekici kuvvet, geri sürükleyici kuvvetten fazla olursa, uçağın hızı, ileri çekici kuvvet ile geri sürükleyici kuvvet eşit olana kadar artmaya devam eder.
geri sürükleyici kuvvet: 
Kanat hücum açısı arttırıldığında, kanadın üst ve alt kısmından farklı oranlarda geçen hava, kanadın sonunda geri sürükleyici bir kuvvet meydana getirir. Buna ek olarak, kuyruk ve gövdede de benzer şekilde geri sürükleyici bir kuvvet meydana gelir. Bu şekilde meydana gelen geri sürükleyici kuvvet, hava sürati ve hücum açısının değerlerine bağlı olarak değişir. Kanatlarda kaldırma kuvveti oluşmaya başladığında, geri sürükleyici kuvvet de oluşmaya başlar.
 Yerçekimi kuvveti (ağırlık):
Yerçekimi kuvveti veya ağırlık, uçağı etkileyen dört kuvvetten, herkes tarafından en fazla bilinenidir. Yerçekiminden kaynaklanan uçağın ağırlığı (1 G) olarak tanımlanır. Normal şartlarda “1 G” olan bu oluşum, uçağın yukarı doğru yaptığı hareketlerde hücum açısıyla orantılı olarak artar.
Bu nedenle, uçak üretilirken, yük ve kullanma limitleri göz önünde tutularak gerekli hesaplamalar yapılır ve kanat ile gövdenin uçuştaki dayanıklılığı sağlanmış olur.

Faşizm nedir

Faşizm, kurucusu Benito Mussolini sayılan, İtalyan filozof Giovanni Gentile'nin Benito Mussolini'den etkilenerek 1920'li yıllarda ardı ardına yayımladığı kitaplarla ilkeleri belirlenmiş siyasî bir doktrin ve yönetim sistemidir.

Gentile'den yoğun olarak etkilenen ve faşizmi bir dünya görüşü olarak benimseyen İtalyan lider Benito Mussolini'nin 1922'de İtalya’da iktidara gelmesinin ardından, Mussolini iktidarı döneminde, İtalya'da resmi ideoloji olarak yürütülmüştür.

Kısa süre içerisinde genel anlamıyla baskıcı, otoriter rejim anlayışını betimler bir nitelemeye dönüşmüş ve nazizm başta olmak üzere, anti-demokratik ve otoriter ideoloji ve yönetim sistemlerinin tamamına halk tarafından verilen genel bir isim halini almıştır.

Faşizm sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeden toplumun birlikteliğini savunan, devletin her şeyden üstün olduğunu vurgulayan, tek partili, vatansever, aşırı milliyetçi, anti-demokratik, anti-komünist, anti-kapitalist, halkçı (popülist) ve otoriter bir sistemdir.

Kavramın kökeni Antik Roma yöneticilerinin geniş hükümet yetkisini sembolize eden ucunda balta bulunan bir çubuk demetinin adı olan Latince fasces sözcüğünden ileri gelir.

Aynı simge daha sonraları Fransız Devrimi sırasında Aydınlanma anlamında, halkın elindeki devlet gücünü temsil etmek üzere kullanılmıştır.
Söz konusu sembol bir takım değişikliklerle 1926 yılından itbaren İtalya'nın resmi devlet sembolü olmuştur. Sembolün üçlü anlamı, yani devlet gücü, halk mülkiyeti ve birliktelik Mussolini'nin propagandasında kullanılmıştır.

Faşizm, baskıcı rejimleri tanımlamak için kullanılan genel bir terim olmadan önce, asıl olarak İtalyan milliyetçiliğini temsil eden bir ideoloji olarak ortaya atılmıştır. Ancak kendisiyle eş zamanlı olarak ortaya çıkan nazizm ve falanjizm gibi akımlar da amaç ve uygulamalar bakımından bir İtalyan ideolojisi olan faşizme yakın oldukları için faşizme bağlı siyasi hareketler olarak tanınmışlardır.

Bir rejimin faşist olarak nitelendirilebilmesi için, o rejimin ideolojisinin milliyetçi olması ve milletin varlık ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutması gereklidir. Bu yönüyle halkçılığı da içermeli ve sadece zenginlerin veya işçilerin değil, milletin bütün fertlerinin refahını sağlamayı hedeflemelidir. Bu hedefe ulaşmak için ise ekonomi üzerinde sıkı bir devlet kontrolü uygulamak, işçi ücretlerinin yeterli olmasını sağlamak, keyfi işten çıkarmaları önlemek, hayat pahalılığının önüne geçmek için fiyat kontrolü uygulamak gibi önlemler uygulamak faşizmin politikalarındandır.

Faşizm, sınıflar arasındaki çelişkileri ortadan kaldırmayı öngörür. Bu yönde devlet eliyle korporatif sendikalar kurulur ve işçi ile işveren arasında anlaşma sağlanır. Toplumdaki yoksul ve orta sınıfın ihtiyaçları devlet tarafından en iyi şekilde karşılanır; örneğin Almanya'da çıkan toprak yasasıyla köylülerin topraklarının ipotek yoluyla ellerinden alınmasının önüne geçilmiş ve fırsatçı sermayenin köylüyü sömürmesi engellenmiştir.

Faşizmin amacı bir toplumu birlik-beraberlik, ulusal değerler, tarih bilinci, vatan-bayrak-devlet üçlemesi, halkçılık ve devletçilik gibi anlayışların altında bütünleştirmektir.

Vatansever ve milliyetçi olmakla birlikte -özellikle de nazizmde- ırkçı boyutlara varabilmektedir. Milliyetçi veya ırkçı fikirlerin benimsenmesi ülkelere göre değişmektedir; örneğin İtalyan faşizminde "İtalyan vatandaşlığı" kavramı ön plandayken, Alman nazizminde ise "Alman kanı taşıma" düşüncesi ön plandadır. Mussolini'nin doktrininde vatandaşlık kavramı vurgulanırken, Hitler'in doktrininde ise kan bağı vurgulanmaktadır. İtalyan faşizmi milliyetçidir, Alman nazizmi ise ırkçıdır.

Faşist yönetimlerin başa geçmesi Almanya ve İtalya'da demokratik yollarla gerçekleşmişken, İspanya'da ise iç savaş sonucunda gerçekleşmiştir. Baskıcı bir rejim olsa bile yönettikleri ülke halkının çoğu tarafından desteklenmişlerdir. 1922'de Benito Mussolini İtalya kralı tarafından başbakan olarak atanmış, 1924 seçimleri sonucunda ise % 61.3 oy alarak Faşist Parti'nin iktidarda kalması kesinleşmiştir.

Almanya'da 1933'te yapılan demokratik seçimlerin sonucunda Nazi Partisi % 43.9 oy alarak iktidara gelmiş, Adolf Hitler başbakan olmuştur. Faşist yönetimlerin başta bulunduğu Almanya ve İtalya'da ekonomik, siyasi, askeri, sanatsal ve kültürel alanlarda ilerlemeler kaydedilmiştir. Ancak bu ilerlemeler II. Dünya Savaşı'nın sonunda yok olmuş ve faşist yönetimler devrilmiştir.