4 Mayıs 2013 Cumartesi

Hashasli Revani

Haşhaşlı Revani
haşhaşlı revani

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Gereken Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
2 yenmek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Haşhaşlı Revani Tatlısının Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
Sırasıyla irmik, haşhaş, un kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip yağlanmış kare borcama dökelim.
170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 3-4 damla limon sıkıp kısık ateste 15 dk. kaynatalım.
Tatlımız fırından çıkınca şerbetiyle buluşturalım.
Şeker ve tatlı kesinlikle sıcak olmamalı. ikisininde ılık olması lazım.
Tatlı şerbetini çekerken muhallebi için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Hafif soğuyunca toz krem şantiyi muhallebiye katıp mikserle çırbalım ve tatlının üzerine dökelim.
Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirelim.
Servis yaparken meyve dilimleriyle yada haşhaşla süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun..

haşhaşlı revani nasıl yapılır

Haşhaşlı Revani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder