4 Mayıs 2013 Cumartesi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

resimli profiterol tarifi
Profiterol Tarifi


Profiterol Yapımında kullanılacak malzemeler:
Hamuru İçin:
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
100 gram margarin
1 Tutam tuz
4 Yumurta
Kreması İçin:
Yarım litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 Paket çikolata sosu
2 Su bardağı süt
Profiterol Nasıl Yapılır?
1 su Bardağı suyu tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kaynayan suyumuzun üzerine margarinimizi ve 1 tutam tuzumuzu atıyoruz. Bir su bardağı elenmiş unu kaynayan suyun içine döküyoruz. Çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Koyu bir hamur oluşturuyoruz. Kısık ateşte hamurumuzu 5 dakika pişiriyoruz. Beş dakika pişirdikten sonra ocaktan indirerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan hamurumuzun içerisine 4 tane yumurta kırıyoruz, mikserle iyice çırpıyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde sırayla diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Rengi pembeleşince (Profiterol hamuru kabarana kadar pişirilecek)
Önemli Not: Bu pişirme sonunda tepsimizi fırından hemen çıkarmayalım. Hemen çıkarılırsa profiterollerimiz sönecek ve küçülecektir. Kabarık halde kalması için pişirme bittikten sonra 10 dakika fırının ağzı açılmadan fırında bekletilmelidir.
Kreması: Yarım litre sütü tenceremize koyalım, üzerine 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı elenmiş un, 1 paket vanilyayı da ekleyerek ocakta 5 dakika pişirelim, sonra soğumaya bırakalım.
Ayrı bir yerde 2 su bardağı süt ile bir paket çikolata sosunu 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Profiterol Yapımı:
Fırındaki profiterol hamurumuz 10 dakika bekletildikten sonra fırından çıkarıyoruz. Profiterol hamurumuzun içine şiringa yardımı ile kremalarımızı dolduruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı çikolata sosundan koyuyoruz. Arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpiştirilebilir.
Afiyet olsun.
profiterol

profiterol nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder