5 Mayıs 2013 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

  Zeytinyağlı Barbunya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler: 

Yarım kilo barbunya
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı şeker
tuz
karabiber
yarım demet maydonoz
1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır

Barbunyalarımızı ayıklayıp haşlıyoruz. İnce kıyılmış soğanlarımızı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine salçamızı, 2 adet ince doğranmış domateslerimizi, haşlayıp suyunu süzdüğümüz barbunyalarımızı ekliyoruz. 2 dakika kavuruyoruz. Şekerimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi tenceremize ilave ediyoruz 1 bardak sıcak suyumuzu da ekleyip kısık ateşte barbunyalarımızı pişiriyoruz. (ortalama 15-20 dakika). Yemeğimiz piştikten sonra barbunyamızı servis tabağına alıyoruz ve üzerine ince kıyılmış maydonozlarımızı ekliyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder